NOU !!!

Ne puteti gasi si pe adresa de internet : www.revistaadolescentului.info

HOROSCOP zilnic

sâmbătă, 8 mai 2010

Top 5 carti care merita citite

Am citit pe spatele unei carti din " Colectia de pe noptiera " urmatoarea comparatie :
" Cartile sunt ca oamenii. Pe multe le intalnesti la tot pasul dar nu-ti produc nicio impresie :
le uiti imediat.
Cu unele te intalnesti de nevoie.
Sunt altele pe care iti amintesti ca le-ai iubit , dar nu-ti mai spun nimic , si cateva care pur si simplu nu au vrut sa te iubeasca.
Dar sunt si cartile de care ramai cumva indragostit : crezi ca le-ai uitat si totusi le duci atat de tare dorul...

Sau cartile carora le-ai presimtit miracolul , fara sa le fi cunoscut vreodata. "


Sunt de acord, exista carti captivante sau plictisitoare , ravasitoare sau linistitoare , consacrate sau anonime , transante sau sovaitoare , usor de uitat sau memorabile .M-am gandit sa scriu un top 5 al cartilor care pe mine m-au fascinat si pe care le consider ' de citit ' in adolescenta :

1. Invitatie la vals si Scrisoare de dragoste - Mihai Drumes

Stiu nu e una ci sunt doua, dar nu ma pot decide intre ele.Amandoua trateaza acelasi subiect - ce se intampla atunci cand nu stii sa pastrezi dragostea pura.O poveste de dragoste apoi zbuciumul si nelinistea interioara , durerea si suferinta pe care o simti atunci cand stii ca l-ai pierdut pe acel
cineva ,toate aceste urmate de un sfarsit tragic in numele iubirii .

3. Amurg si celelate 3 romane ale serie de Stephanie Meyer

Cred ca nu mai au nevoie de nicio introducere , cu siguranta merita citite.


3. Cismigiu Et Comp. - Grigore Bajenaru
Inceput , timiditate, emotii , visuri , chiul , cismigiu , excursii , farse , prieteni , profi , teze , prima dragoste. O carte vesela plina de intamplari amuzante despre liceeni si viata de liceu .

4. Romanul adolescentului miop
Un roman care descrie intamplarile si taririle din viata unui adolescent. Esecurile si victoriile , emotiile si nervii , sentimente contradictorii si intrebari fara raspuns , nostalgia trecutului si entuziasum viitorului .
"Acum stiu . Sunt si eu ca toti ceilalti : adolescent sentimental si visator.Zadarnic incerc sa ma ascund. Sunt sentimental . Sunt ridicol. [...]
O zi de nioembrie. O zi ca oricare alta . Soarele e trist , si pretutindeni se ridica trasariri ciudate. [...]Dar eu de ce ma intrisez ? De ce imi simt sufletul plin de un simtamant necunoscut , inforator , dulce ? De ce vreau sa plang? De ce astept ceva ce stiu ca nu va veni niciodata? "



5. La medeleni - Ionel Teodoreanu

Te provoacă, îți alimentează curiozitatea, te amuză sau te deprimă, dar nu te poate plictisi.Captivant, socant de sincer uneori si brutal de dureros alteori este o biografie a copilariei si a dragostei, a inocentei si a fericirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu