
Amăruie, spumoasă, rece, blondă sau brună, berea a devenit pentru el un mod de viaţă. Jeff Evans este unul dintre cei mai cunoscuţi degustători de bere din Marea Britanie care a venit să-i înveţe pe români la ce să fie atenţi ca să fie siguri că au în faţă o bere de calitate.
1. Berea se savurează la o temperatură între 6 şi 13 grade Celsius;
2. Băutura se toarnă într-un pahar cu diametrul superior mai îngust, pentru menţinerea spumei, care trebuie să fie de două degete, iar paharul nu se umple, pentru ca, atunci când e învârtit uşor, berii să i se poată identifica aroma. O spumă înaltă, cu bule mici, care se păstrează, e semnul unei beri de calitate;
3. Culoarea deschisă a berii indică faptul că a fost folosit orz mai puţin prăjit, ceea ce îi dă un gust dulceag, în timp ce o băutură mai închisă la culoare e sigur mai amăruie;
4. Pentru a simţi gustul, berea nu se înghite foarte repede, ci se lasă puţin în gură pentru ca papilele gustative să-şi facă treaba.
5. Adevăratul gust al băuturii, rămâne în gură, după ce aceasta a fost înghiţită şi nu ca în cazul vinului care la degustare nu se bea niciodată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu