NOU !!!

Ne puteti gasi si pe adresa de internet : www.revistaadolescentului.info

HOROSCOP zilnic

miercuri, 19 mai 2010

Jocurile de odinioara



Cheful de joacă şi spiritul de aventură sunt caracteristice tuturor copiilor care îşi ţin la mare preţ tovarăşii de trăsnăi. Copilăria este perioada când lumea se lasă descoperită, iar curiozitatea, prin celebra întrebare „de ce?“, este motorul de depăşire a hotarelor atent stabilite de grija părintească. Care dintre copii nu a primit o chelfăneală sau măcar nu a fost apostrofat pentru faptul că a trecut de limita impusă „din faţa blocului“ sau, şi mai grav, a plecat să cerceteze, împreună cu tovarăşii, de joacă oraşul sau împrejurimile. Până nu demult, copiii apelau la imaginaţie pentru a-şi confecţiona singuri jucăriile şi pentru a-şi inventa jocurile.

Anii ’90 au adus jocurile solitare pe calculator
Dacă prin anii â80 jocurile din cartier au cunoscut o perioadă de înflorire, începând cu anii ’90, mai mult succes printre copii au jocurile pe calculator.
„Hoţii şi vardiştii“, „De-a v-aţi ascunselea“ sau „Ţăranul e pe câmp“ se joacă din ce în ce mai puţin sau chiar de loc.Chiar şi aşa, parcurile sunt preferate pentru că aici o parte din copii îşi găsesc tovarăşi de joacă.
Jocurile preferate de copiii de acum sunt cele cu mingea, rolelele sau cu bicicletele, rar, foarte rar mai joacă un străvechi „Ţară, ţară, vrem ostaşi“ sau „De-a v-aţi ascunselea“.



Cosmina

Un comentariu: