NOU !!!

Ne puteti gasi si pe adresa de internet : www.revistaadolescentului.info

HOROSCOP zilnic

luni, 7 iunie 2010

Adolescentii si HV/SIDA

Studiul "Adolescentii cu risc crescut de infectare HIV/SIDA" a fost lansat astazi de catre reprezentanta UNICEF in Romania si Fundatia Romanian Angel Appeal.
Situatia HIV/SIDA este analizata din perspectiva accesului la servicii de prevenire si a accesului la servicii pentru persoanele infectate si afectate de maladie.
Realizat pe un esantion de 300 consumatori de droguri injectabile (6% sub 18 ani) si 300 persoane cu comportament sexual cu risc crescut de infectare (25% cu varsta sub 18 ani) stiudiul releva ca:

* Varsta medie de debut a consumului de droguri injectabile este de 15 - 16 ani;
* Aproape 20% dintre respondente aveau sub 18 ani si o treime erau de etnie roma;
* Heroina este cel mai des utilizat drog, iar o proportie si mai mare din respondenti au declarat ca au utilizat heroina zilnic (76%).

Discriminarea intampinata de tinerii care traiesc cu HIV/SIDA impiedica reintregrarea sociala eficienta a acestora.Raportul Fundatiei Romanian Angel Appeal face referire la experienta accesului la piata muncii a acestora, recomandand implementarea de programe pentru introducerea acestor tineri pe piata muncii.
Rezultatele ambelor rapoarte , pun sub semnul intrebarii obiectivul strategic de mentinere a prevalentei HIV/SIDA in Romania sub 1% si angajamentele fata de situatia persoanelor infectate si afectate de HIV/SIDA.
Edmond McLoughney, Reprezentantul UNICEF in Romania spune ca este timpul sa creasca finantarea pentru copiii si adolescentii aflati in situatii de risc,iar prioritatea numarul unu ar trebui sa fie asigurarea finantarii necesara si a viabilitatii programelor HV/SIDA!


sursa : www.9am.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu