NOU !!!

Ne puteti gasi si pe adresa de internet : www.revistaadolescentului.info

HOROSCOP zilnic

marți, 29 iunie 2010

Un nou ocean se formeaza in Africa



Potrivit cercetatorilor de la Royal Society, Africa este martora formarii unui nou ocean, care isi va intra in drepturi abia peste 10 milioane de ani.Geologii care explorau o zona din Afar, Etiopia, au declarat ca oceanul va separa continentul african in doua.
Obisnuiti sa perceapa schimbarile planetare pe o scara de timp de milioane de ani, oamenii de stiinta britanici au urmarit in ultimii 5 ani, repeziciunea cu care pamantul se deschidea sub picioarele lor, pentru a da nastere unui ocean.
Potrivit BBC, fenomenul a inceput inca din 2005, pe o distanta de 60 de km a aparut o falie, cu o latime de 8 m, in doar 10 zile, totul datorita magmei, care, fiind la o temperatura foarte ridicata, a creat ruptura. Conform marturiilor specialistilor, eruptiile continua si astazi, iar pe viitor varful Africii se va rupe si va lua nastere noul ocean. De asemenea, ei vorbesc de un fenomen singular si inedit, deoarece, nasterea unui nou ocean este un proces ascuns, care se petrece pe fundul marilor si oceanelor. In plus, intreaga descoperire, nu numai ca ii va ajuta sa intealeaga mai bine componenta Pamantului, insa ii va edifica si in privinta unor calamitati naturale, cum ar fi cutremurele sau eruptiile vulcanice.

sursa:www.9am.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu