NOU !!!

Ne puteti gasi si pe adresa de internet : www.revistaadolescentului.info

HOROSCOP zilnic

luni, 12 iulie 2010

A saptea eclipsa de Soare a secolului XXI



4.000 de turisti si oameni de stiinta au luat cu asalt Insula Pastelui pentru un fenomen astronomic deosebit, o eclipsa totala de Soare.
O eclipsa solara are loc cand Luna se afla intre Soare si Pamant blocand total sau partial lumina Soarelui, ceea ce arunca o umbra corespunzatoare pe Pamant.
Aliniera Soarelui cu Luna si Pamantul va incepe duminica la ora 21.15, ora Romaniei, dar fenomenul va fi vizibil doar din zona Pacificului de Sud, in special in Polinezia franceza, relateaza Realitatea TV, potrivit NewsIn.
Astronomii sustin ca Insula Pastelui va fi locul perfect pentru observarea eclipsei totale, care va dura patru minute si 41 de secunde. Umbra Lunii va invalui Insula Pastelui si misterioasele sale statui gigantice in cursul dupa-amiezii (ora locala), apoi se va indrepta catre Chile si Argentina spre asfintitul Soarelui. Pentru a face fata afluxului de turisti autoritatile din Insula Pastelui au intarit securitatea in zona obiectivelor turistice.

Eclipsele de Soare sunt considerate in multe culturi un semn din partea divinitatii, uneori pozitiv, alteori negativ.
Este a saptea eclipsa totala care se produce in secolul XXI. Viitoarea eclipsa totala de soare va avea loc la 13 septembrie 2012.

La 11 august 1999 a avut loc ultima eclipsa totala de Soare din secolul XX, care a fost vizibila si in Romania.

sursa:ww.9am.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu