NOU !!!

Ne puteti gasi si pe adresa de internet : www.revistaadolescentului.info

HOROSCOP zilnic

luni, 17 mai 2010

Tipuri de clienti urati de toata lumea

Sa recunoastem, majoritatea dintre noi au slujbe in industria serviciilor. Chelner, casierita, vanzatoare etc, aproape toti am avut la un moment un astfel de servici.

Oricat iubesti contactul cu alte persoane, sa ai de-a face cu clientii e nasol rau.
Mai jos sunt cateva tipuri de clienti pe care ai invatat sa nu-i suporti.


Iubitorul de cozi

Caracteristici: Are praf pe umeri.

Sa imaginam, stai la o coada aproape o ora si apoi ajungi in sfarsit la ghiseu. Ce faci atunci, incerci sa rezolvi ce ai de facut cat mai repede, pentru a salva din timpul tau si a celorlalti care inca asteapta la rand.


Pe naiba, doar esti taran in Romania, ai stat ca prostul o ora la coada, macar sa ai ceva satisfactie. Incepe cu o remarca de genu, "A naibii am stat o ora la coada, nu va puteti misca mai repede? De ce nu faceti doua ghiseuri". O intreaga polemica se poate naste din intrebarea asta, de parca ar fi singurul "inteligent" care a venit cu ideea asta.
Acest tip de client este cel care nu accepta un nu, sau nu avem. Cel de la ghiseu sigur ascunde ceva de el, si te pune sa cauti ceva de 7 ori.
Logica acestui specimen este ca daca pune o intrebare fara raspuns de nenumarate ori, raspunsul va veni ca prin minune.
Tot timpul nehotarat, nici un raspuns al acestui specimen nu are logica si nu simte jena. Sa nu cumva sa il provoci spunandu-i ca sunt si altii la coada ca va rabufni violent, amintindu-si de ora petrecuta in rand, timp insuficient sa se gandeasca la ce are nevoie.


Drogatul / Betivul
Caracteristici :
Ochi rosii, haine terfelite.

Betivul/Drogatul, este acel personaj care este nu deranjat de faptul ca il poti jecmeni. Acela care intra bucuros ca a reusit sa deschida usa magazinului, si se gandeste 2 ore la ceea ce trebuia sa cumpere.
Ceea ce este complicat in aceasta situatie este faptul ca pentru a obtine ceea ce vrea sa cumpere, betivul/drogatul trebuie sa efectueze o tranzactie monetara ce implica o alta persoana (de obicei treaza), fapt aproape imposibil pentru ei si daunator nervilor celui care trebuie sa il suporte.

Vorbaretul
Caracteristici:
Intotdeauna singur, emana disperare.

Unii oameni nu au prieteni, nimeni cu care sa vorbeasca despre prostiile care ii macina. Unii, pentru a rezolva aceasta problema, isi fac prieteni. Altii, merg la magazin, sa vorbeasca de problemele lor cu cel de la casa, care cu siguranta nu are nici chef sau interes pentru asta si care te asculta doar pentru motivul ca trebuie sa multumeasca clientii.
Profitand de faptul acesta, vorbaretul, te va plictisi pana la lacrimi cu povestile lui fara de rost, si cu ideile lui idioate, iar tu trebuie sa te prefaci ca il asculti si sa zambesti doar pentru faptul ca seful e cu ochii pe tine.
Tinandu-se de acest fapt, vorbaretul va tutui in continuare pentru urmatoarele 20-30 de minute in timp ce tu servesti pe altii si incerci sa nu arati nici cel mai mic interes fata de ce are respectivul de spus.
Oamenii acestia nu recunosc diferenta intre o conversatie normala dintre doi oameni si o tutuiala continua din partea lui catre o persoana care nu-i pasa.


Criticul
Caracteristici: comportament nevrotic, suspicios

Acest tip de client il intalnesti in special in cafenele, shawormarii etc, oriunde se pregateste mancarea in fata clientului, care ar trebui sa elimine suspiciunile specimenului, nu sa atraga critici din partea lui.

Criticul nu crede in abilitatile tale de a pregati acea shaworma nenorocita si nu se va da inapoi sa iti spuna acest fapt.
Nu conteaza de cati ani lucrezi tu in acel loc, el iti va spune cum sa ii prepari sandwichul lui.
Cel mai bine ar fi sa ii dai toate ingredientele sa isi faca singur treaba.
Nu il contrazice ca personalitatea lui de meltean obosit nu accepta critici.


Idiotul cu celular
Caracteristici: Mana la ureche, neinteresat de ce se intampla in jurul lui.

Odata cu progresul tehnologiei comunicatiilor, a aparut o noua specie numita idioti cu celular. Acestia nu stiu ca a vorbi la telefon intr-un magazin este de prost gust si foarte enervant.
De foarte multe ori, in timp ce vorbesc la telefon, acestia comanda, platesc, mananca si nu poti sa nu te intrebi cine naiba are ceva de discutat cu acest specimen in timp ce il astepti sa comande. Chiar nu ne intereseaza ce probleme discuti tu la telefon.

Cel cu nervii la pamant
Caracteristici: Rosu, ii iese abur din urechi

Imediat ce acest specimen iti calca pragul magazinului, schimbi o schimbare in rau a aerului, la fel ca in cazul unei furtuni.
Daca ai ghinionul sa fii la casa sau in apropiere, nu ai scapare. Oricat de frumos te-ai purta iese scandal.
Insultele vin catre: tine, restaurant, mancare, sefi, preturi, situatia din tara, asteptarea, lumina, muzica, baia, serviciile, viata lui si mama ta.

Fiindca tot timpul clientul are dreptate nu poti decat sa taci si sa speri ca te loveste ca sa poti sa il dai in judecata pe bani buni.

Bosorogul
Caracteristici: comportament sfidator, senilitate

Nu ne luati in nume de rau, dar nu toti batranii sunt enervanti, ci doar aceia care nu pot sa tina pasul cu timpul. Aceia care comenteaza tot timpul despre: preturi, lucruri pe care tu nu le ai de vanzare, de timpul in care el era tanar si gasea de toate, de felul cum te imbraci si despre proasta calitate a produsurilor de pe raft cu care tu nu ai nici o treaba ca nu e magazinul tau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu