NOU !!!

Ne puteti gasi si pe adresa de internet : www.revistaadolescentului.info

HOROSCOP zilnic

luni, 17 mai 2010

Cazuri medicale incredibile

La 63 de ani William Sheridan a suferit un transplat de inima.Operatia s-a derulat
cu scces si in scurt timp barbatul s-a simtit ecxcelent.Intr-o zi, fara sa-si dea seama exact ce face, William a luat un creion si o coala de hartie si s-a apucat sa deseneze.Desi nu era talentat la desen si nu fusese niciodata atras de artele plastice , dupa transplat ceva s-a intamplat cu el.Ii placea sa deseneze si desenele sale erau uimitoare.Ce se intamplase?William primise inima unui artist care in cea mai mare parte a vietii desenase in creion.Ceea ce s-a intamplat poate fi explicat partial prin asa numita "memorie celulara", care ii fascineaza astazi pe cercetatori. Se pare ca, pe langa neuroni, si alte celule pot stoca informatii, influentand apoi anumite trasaturi generale ale organismului in care ajung.

Pacientei Claire Sylvia a primit inima de la un tanar de 18 ani.Femeia a simtit in scurt timp un apetit deosebit pentru bere, aripioare de pui crocante si ardei iuti, alimente pe care nu le agrea inainte.


Jim McClatchey din Atlanta este omul care a "murit" de o suta de ori si totusi traieste.La 54 de ani , barbatul a suferit un infart.La spital, medicii au incercat resuscitarea clasica cu masaj cardiac sau lovituri puternice cu pumnul in piept, dar in zadar.Pe EKG (electrocardiograma - masoara activitatea electrica a inimii) seoscila intre linie izoelectrica si ritm normal, asta pentru ca inima lui Jim incepea sa bata si apoi se oprea brusc.DUpa o suta de astfel de incercari disperate, starea lui Jim s-a stabilizat. Motivul stopurilor cardiace se pare ca a fost un virus.


Mark Chenoweth suferea inca de mic copil de spina bifida.O cauza a aceste boli este paralizia membre inferioare ,lucru care lui Mark i s-a intamplat.Vindecarea lui este considerata un miracol.Desi doctorii ii interzisesea sa faca scuba diving Mark s-a incapatanat a facut scufundari la cativa metri adancime. Iesind din apa, a constatat ca poate merge iar. Dupa putin timp, picioarele i-au paralizat iar. Mark s-a scufundat din nou, de data aceasta mai adanc. A putut merge apoi multe zile, fara probleme. Acum, el abia daca se mai urca in scaunul cu rotile.Explicatia medicala nu prea exista pentru acest caz. Fie presiunea, fie mixtura din buteliii, il ajuta pe Chenoweth sa mearga din nou.

sursa : http://www.9am.ro


Aimée s.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu